Tanárnő

A méz káros? És más sületlenségek

Méz, méz, lépes méz. Pedagógusként úgy gondolom, hogy a sületlenségtűrő képességem jóval meghaladja a más szakmákban tapasztaltakat. Viszont az a homály, ami szegény mézzel kapcsolatban az utóbbi időben elharapódzott, már mindenképpen beavatkozást kíván.

Úgyhogy most szépen sorba vesszük a mézről elterjedt tévképzeteket.

csupor

A méz káros tud lenni, sőt károsabb, mint a cukor

 

Ez az abszolút kedvencem. Néhány hete éppen az ismerőseim cuki gyerekeinek fényképeit nézegettem, amikor a közösségi oldalon feltűnt az egyik köztiszteletnek örvendő napilap internetes kiadásának hirdetése. „A méz károsabb lehet, mint a cukor,” ez volt a címe és én rögtön éreztem, hogy ez akkora sületlenség lesz, amiről egy felelősségteljes tanárnak tudnia kell.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ardai Hajnalka says:

    A boltokba kerülő mézet magas hőmérsékleten kezelik eleve. A nyers méz csodaszer, a bolti csak finom. Irány a piac, a termelő, aki talán igazat mond, és nyers mézet árul…

  2. Tanárnő says:

    Kedves Attila Peter Kiss!
    Ez egy remek meglátás és mindenképpen egyet kell értenem. Véleményem szerint azonban ez a kijelentésed nem tekinthető téveszmének, mivel kifejezetten igaz. Úgy gondolom, hogy egy későbbi írásomban mindenképpen helye lesz majd ennek a ténynek. Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem.
    Csók
    Tanárnő


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!