Tanárnő

Vigyázz, nyomulnak a nógrádi medvék!

Viccesen komoly túlélőkalauz medvetámadás esetére. Igen, itt vannak újra. Száz évig felénk sem néztek, de nem olyan régen ismét érdemesnek találtak bennünket a barnamedvék arra, hogy osztozzanak velünk kis országunk erdőségein. Sajnos azonban száz év nem múlik el nyomtalanul és bizony előfordulhat, hogy akár halvány fogalmunk sincsen, hogyan kellene egymással viselkednünk – ne adj isten,… Tovább »

Kötelező olvasmány a hegytetőn

  Drégely várában életre kel az irodalom.     Hát az úgy volt, hogy a nyáron megcéloztuk a gyerekekkel Drégely várát. A vár (már ami maradt belőle) gyönyörű, az odavezető túra is kellemes, a helyről számos legenda kering – minden adott ahhoz, hogy egy jó kis gyerekmese szülessen belőle. Gondoltam én. De a történelem nem… Tovább »

Mesés kirándulás a Nógrádi várban

Ha megvolt már a visegrádi fellegvár és nem vágytok a turisták hadára, akkor érdemes családi kirándulást tenni egyik legrégebbi kővárunk, a nógrádi vár romjaihoz is. A bánki tóval kiegészítve egész napos programot kínál a környék a legkisebbektől a legnagyobbakig. Nógrád község Budapesttől kevesebb, mint egyórányi autózással érhető el. Nógrád megye névadó települése és valamikori hadászati… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!