Tanárnő

Kötelező olvasmány a hegytetőn

  Drégely várában életre kel az irodalom.     Hát az úgy volt, hogy a nyáron megcéloztuk a gyerekekkel Drégely várát. A vár (már ami maradt belőle) gyönyörű, az odavezető túra is kellemes, a helyről számos legenda kering – minden adott ahhoz, hogy egy jó kis gyerekmese szülessen belőle. Gondoltam én. De a történelem nem… Tovább »

Családi kirándulás: a lipicai ménes nyomában

Előbb-utóbb a legtöbb gyermek életében eljön a lóimádat korszaka, de ha ti éppen nem itt tartotok, akkor is könnyű a lovakat az állatok általános szeretetéhez, a huszárokhoz / katonákhoz, vagy még jobb esetben pónikhoz kapcsolni. Kirándulás, mese, színező, hajrá! Számos magyar vonatkozással és fordulatokban gazdag történettel rendelkezik a Lipicai ménes, ami érdekes úti célja lehet… Tovább »

Mesés kirándulás a Nógrádi várban

Ha megvolt már a visegrádi fellegvár és nem vágytok a turisták hadára, akkor érdemes családi kirándulást tenni egyik legrégebbi kővárunk, a nógrádi vár romjaihoz is. A bánki tóval kiegészítve egész napos programot kínál a környék a legkisebbektől a legnagyobbakig. Nógrád község Budapesttől kevesebb, mint egyórányi autózással érhető el. Nógrád megye névadó települése és valamikori hadászati… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!