Tanárnő

Őrült tudósok őrült kísérletei

őrült tudós A tudománytörténet elsárgult lapjai között kutakodva meglepően sokszor találkozhatunk olyan elvetemült tudósokkal, akik végső elkeseredésükben  saját magukat használták kísérleti alanynak, csak hogy az igazukat bizonyítsák. Most kezdetnek három, hepienddel végződő  esetet hoztam nektek a nem is olyan távoli múltból.... Tovább »

A tanári szoba titkai

A tanári szoba titkai Száz évvel ezelőtt diákkoromban a tanári szoba mindig is egy titokzatos, meseország-szerű helynek tűnt, ahová egyszerű halandó be sem tehette a lábát. Ti már nagyok vagytok, kedves Tanítványaim, és gondolom, tisztában vagytok vele, hogy végül is a tanár is csak ember. Ettől függetlenül úgy éreztem, hogy talán örülnétek neki, ha egy kicsit ti is bekukkanthatnátok… Tovább »

Röntgennel rajzolt képek

Röntgen Mini kép Amikor Wilhelm Conrad Röntgen 1895-ben felfedezte a róla elnevezett sugárzárt, még fogalma sem volt, hogy száz évvel később jön majd egy művészember, aki egy eldugott angliai farmon képes lesz felépíteni egy saját röntgenlabort csak azért, hogy érdekes dolgokat fényképezzen. Wilhelm Röntgen képei még nem voltak túl művésziek, de ez nem is volt elvárás, hiszen pusztán… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!